Regulament Concurs Comandante Cup

COMANDANTE GRIND & BREW CUP ROMANIA 2018

 

Regulament

  1. Înscrieri

Înscrierile se înregistrază la adresa de mail alex@dosecafe.ro, pe site-ul www.dosecafe.ro/comandantecup sau în Coffee Shop-ul Dose din Str Dorobanți nr 56, sector 1, București și trebuie să includă:

  • nume și prenume
  • cafeneaua reprezentată sau home barista
  • oraș
  • țară

Înscrierile încep în data de 01.07.2019 ora 09:00 și se termină în data de 19.07.2019 ora 00:00.

Taxa pentru înscrierea în concurs este în valoare de 50 lei și se achită prin virament bancar după înscriere sau în Coffee Shop-ul Dose din Dorobanți nr 56, sector 1, București.

Înscrierea este validă după achitarea taxei.

  1. Regulamentul competiției

Competiția este împărțită în două etape: Eliminatorie și Finală

În fiecare etapă competitorii vor fi evaluați de trei (3) membri ai juriului.

Pe parcursul fiecărei etape, competitorii vor prepara și vor servi o (1) singură băutură pentru juriu.

În ambele etape, competitorii au la dispozitie zece (10) minute pentru a prepara și servi băutura juriului, fară niciun fel de prezentare. Competitorii vor folosi doar boabele de cafea primite de la organizator.

Competitorii pot prepara oricâte băuturi în timpul dedicat, dar va fi punctată doar băutura servită juriului.

În etapa eliminatorie, competitorii vor concura câte trei (3). Juriul va desemna băutura câștigatoare îndreptând un deget către aceasta. Competitorul a cărei băutură a fost desemnată câștigătoare va merge în etapa finală.

În etapa finală competitorii vor concura câte trei (3). Juriul va desemna băutura câștigătoare îndreptând un deget către aceasta. Competitorul a cărei băutură a fost desemnată câștigătoare va fi numit câștigător.

    

  1. Standarde și definitii

Etapa Eliminatorie:

i) Competitorii au la dispoziție zece (10) minute pentru a se familiariza cu boabele de cafea primite, setarea râșniței (Comandante MK3 Nitro Blade), prepararea unei băuturi utilizând o metodă de pour-over (ex Hario V60) și servirea acesteia juriului

ii) Competitorii rundei eliminatorii vor folosi toți aceleași boabe de cafea, aceeași apă și același vas de servire. O pungă cu 100 gr de cafea boabe va fi înmânată competitorilor chiar înainte de a începe timpul de concurs.

iii) În etapa eliminatorie, prezentarea adițională (vizuală, verbală, senzorială) nu se punctează.

Etapa Finală

i) Competitorii au la dispoziție zece (10) minute pentru a se familiariza cu boabele de cafea primite, setarea râșniței (Comandante MK3 Nitro Blade), prepararea unei băuturi utilizând o metodă cu imersiune (ex Aeropress) și servirea acesteia juriului

ii) Competitorii rundei eliminatorii vor folosi toți aceleași boabe de cafea, aceeași apă și același vas de servire. O pungă cu 100 gr de cafea boabe va fi înmânată competitorilor chiar înainte de a începe timpul de concurs.

iii) În etapa finala prezentarea adițională (vizuală, verbal, senzorială) nu se punctează.

Cafeaua

Cafeaua pusă la dispoziție nu conține aditivi, aromatizanți, coloranți, parfumuri, substanțe aromatizante, etc. de niciun fel de la momentul recoltei până la momentul extracției în ceașcă.

Cafeaua pusă la dispoziție va fi prăjită medium; medium-light, procesată prin spălare, clasificată ca fiind de specialitate, prăjită fără mari defecte cu maxim zece (15) zile înainte de concurs.

  • Informații despre cafea nu vor fi dezvăluite până în ziua concursului

Băutura

Băutura trebuie să fie o extracție din particulele obținute din boabele de cafea folosind apa ca solvent. Niciun fel de aditiv nu se acceptă.

Apa

Competitorii vor folosi apa pusă la dispoziție în ambele etape.

Râșnița

Organizatorul va pune la dispoziție râșnița pentru concurs. Va fi un Comandante MK3 Nitro Blade.

Pe timpul competiției, atât în cadrul competiției cât și în cadrul evenimentului nu se va folosi o altă râșniță.

Aparatele de infuzat cafea

Aparatul de infuzat cafea este orice obiect folosit pentru extracția cafelei.

În etapa eliminatorie se va folosi un aparat de infuzat de tip pour-over (ex Hario V60). În etapa finală se va folosi un aparat de infuzat cu imersiune (ex Aeropress)

  • Competitorii pot folosi propriul aparat de infuzat

Aparatele de infuzat nu trebuie să adauge niciun fel de aditivi sau substanțe băuturii preparate.

Vasul de servire

i)          Vasul de servire reprezintă o cană, un recipient în care este   prezentată băutura către juriu.

ii)         Băutura trebuie servită într-un singur vas de servire și trebuie să conțină minin 150 ml de lichid.

iii)       Organizatorul va pune la dispoziție un vas cu volum între 150 ml și 300 ml

  1. Rezultatul

Competitorul a cărei băutură a fost aleasă de către juriu îndreptând degetul către aceasta, va fi anunțat în cadrul ceremoniei de premiere.

 

* Toate drepturile în relație cu Campionatul Comandante Grind & Brew Cup, incluzând Regulamentul și formatul competiției sunt proprietate a Comandante Grinder și Krzysztof Barabosz. Acest document nu poate fi reprodus fără permisiunea Comandante Grinder și Krzysztof Barbosz.