Guatemala Huehuetenango Red de Mujeres


Guatemala Huehuetenango Red de Mujeres

Dacă mai țineți minte, acum 3 luni am avut pe rafturi un single origin pentru espresso din Guatemala, ferma Red de Mujeres. Nu a rezistat pe rafturi mult timp, fiind unul dintre best seller-urile anului 2017. 
Aceasta este culeasă și procesată cu ajutorul unei cooperative formată din 830 de femei din zona Huehuetenango. Lotul nostru provine din zona San Antonio Huista. Această zona a fost puternic afectată de criza cafelei din 2001-2004, perioadă în care mulți dintre barbații zonei și-au părăsit familiile pentru a munci departe. Nici războiul civil din Guatemala, ce a durat 36 de ani nu a trecut fără a-și lăsa amprenta, acesta lăsând în urmă multe femei văduve. Ele au trebuit să exploateze singure cafeaua regiunii, iar ajutate de Acodihue, o companie ce promovează Fair Trade-ul, au reușit să producă o cafea deosebită. 

Speciile arborilor de cafea pe care ele le cresc sunt Pache, Bourbon, Cattura și Typica. Acestea cresc la altitudini cuprinse între 1600 si 1850 m. Zona se bucura de condiții optime de creștere a cafelei și soluri fertile. 

Recolta cireșelor se face manual în perioada Ianuarie – Martie. Acestea sunt lăsate pe ramurile plantei pentru a se culege când sunt foarte coapte. Este o metodă deosebită de procesare, ce poartă denumirea de “tree ripening” sau “coacere pe copac”. O metodă rar întâlnită, destul de nouă, ce dezvoltă o dulceață proeminentă, precum a cafelelor procesate natural. După ce este culeasă, cafeaua este mai apoi spălată organic și lăsată la uscat. 

Acest lot a fost certificat Organic și Fairtrade, datorită procesării și a traseului transparent din fermă în prăjitorie. 

Caffenation a achiziționat acest lot pe care l-a prăjit special pentru espresso, iar noi ne putem bucura de băuturi siropoase și dulci. 

Punctaj: 86 pct

Note degustare: zmeură, coacăze, ciocolată cu lapte

Caracteristici: dulceață proeminentă, textură siropoasă

 

Găsiți această cafea în punga noastră de Joe, atât online cât și în coffee shop! 

Nu ezitați să ne contactați pentru informații și sugestii de extracție! 

 

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours