Mr LGB Stereo Africa


Mr LGB Stereo Africa

espresso blend

Asa cum v-ați obișnuit, pe rafturile noastre găsiți un blend deosebit pentru espresso și filtru. Numele de L.G.B. este o prescurtare a “Little Green Bag”, a nu se interpreta că provine de la altceva 🙂 

El este un blend sezonal, ce își schimbă componența de patru ori pe an. Astfel ne putem bucura de acesta pe tot parcursul anului dar vom fi surprinși la fiecare 3 luni. Dacă până de curând am avut un amestec de 75% Ethiopia Sidamo Guji și 25% Guatemala Red de Mujeres, în noul blend originile africane preiau puterea. De aici și denumirea de Stereo Africa

De data aceasta, blend-ul nostru pentru espresso conține 75% Burundi Kayanza Nemba și 25% Kenya Kirinyaga Kiri PB. 

Întâlnim des blend-uri ce conțin cafele din Brazilia sau alte origini Sud Americane, însă este dificil să creezi unul din origini africane, motiv pentru care sunt rar întâlnite. Caffenation însă reușește mereu să ne surprindă cu ceva deosebit. 

De data aceasta marea surpriză constă în Kenya Kirinyaga Kiri. Aceasta dezvoltă note puternice de fructe, aspect ce face dificilă extracția în espresso. De obicei ne place să extragem arome fructate, citrice în metodele de brew, însă în espresso ea poate avea o aciditate excesivă. Din acest motiv s-a optat pentru o proporție de 25%. 

Restul de 75% vine din Burundi Kayanza Nemba, o regiune ce are condiții perfecte pentru a crește cafea de specialitate. În această zonă lucrează oameni cu experiență în procesare, iar asta ajută la ridicarea standard-ului și a punctajului. Nemba are o textură catifelată atunci când este preparată în espresso, iar echilibrul dintre dulce și acru este perfect pentru a fi îmbinată cu lapte. 

Așadar, avem două origini ce sunt prăjite individual iar apoi amestecate cu atenție pentru a crea un blend perfect pentru espresso și mai ales pentru băuturi cu lapte! 

Vă așteptăm la cafea

 

+ There are no comments

Add yours