Cele mai bune cafele ale anului 2016


Cele mai bune cafele ale anului 2016

E momentul sa facem un top al celor mai bune cafele ale anului 2016 pe care le-am regasit la Dose si la Caffenation. Cu peste 50 de origini si ferme pe parcursul unui an, ne putem lauda ca oferim o gama variata de cafea de specialitate.

Ajutat de feedback-ul primit, si de experienta sensoriala, Rob a reusit sa puna pe hartie topul celor mai apreciate cafele ale anului 2016. Acesta a fost impartit in doua categorii:

Espresso 

Anul 2016 a fost anul in care cafelele din Rwanda si Ethiopia au stralucit iar cele din tarile centrale nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor:

  1. Rwanda Nyahibu VUNGA
  2. Burundi Kayanza MBIRIZI
  3. Ethiopia Yirgacheffe KONGA
  4. Ethiopia Jimma BIFTU GUDINA
  5. La egalitate 3 cafele: Colombia Tolima LAS BRISAS/Indonesia Sulawesi TANA TORAJA (recolta 2015)/Kenya Kiambu WINDRUSH

Cel mai bun blend al anului a fost Mr LGB X-mass, fiind compus din 3 cafele de pe continentul african: Ethiopia Konga, Ethiopia Chelelectu, Kenya Kangocho

Filtru

Clasamentul este dominat de fermele africane, calitatea lor fiind la un standard ridicat, dar in ciuda acestui lucru au lipsit cafelele cu punctaj de peste 90.  Cafeaua din America Centrala si de Sud nu a impresionat, cu exceptia Hondurasului. 

  1. Kenya Nyeri KIRIAINI AA
  2. Kenya Nyeri KANGOCHO PB
  3. Ethiopia Sidamo SUKE QUTO
  4. Kenya Kirinyaga RUNGETO PB
  5. Honduras ORELLANA Natural

+ There are no comments

Add yours